Om oss

Vi, Royal Posters värnar om våran gemensamma kultur och historia. Vi vill att den konst och historia som påverkat oss till att bli så bra ska fortsätta finnas.
Vi behöver ha vacker konst i vår närhet som tilltalar både själen och sinnes.

Vi verkar för att byta ut de ofta själlösa motiven som dagens giriga posterföretag säljer. Detta gör vi genom att erbjuda den vackraste och mest själfulla konsten som bevarats och påverkat de svenska folket genom historien.

Flera forskningsstudier visar att konst har en stor påverkan på ens persons intelligens och kreativitet. Vi vill uppvecka folket från det själlösa i dagens samhälle där vi skrollar vi igenom hundratals bilder på bara någon minut.
Vi stannar sällan upp och studerar bilden, vad betyder den? Vad känner vi?

Konsten vi valt

Vi har tillsammans med samarbetspartners och vänner på olika museer och arkiv tagit fram flera betydelsefulla och vackra verk som är direkt kopplade till antingen Sveriges historia eller Europas.
Den typ av konst vi har valt är i vår mening och utifrån vår kunskap både den vackraste och mest betydelsefulla konsten, dels för vår historia men också för vår själ och vårt sinne.
Många många timmar har lagts ned på att utforska gamla svårtillgängliga arkiv för att hitta guldkornen och många målningar har bearbetats och redigerats för att få tillbaka sin forna glans

Produktinfo

Konsten är ofta reproducerad vilket menas att vi behandlat den för att återfå sin forna glans. Vissa motiv har vi även beskärt för att konsttrycket ska få plats i olika storlekar, något som sänker priset oerhört för kunderna och det blir dessutom lättare att hitta ram till.
Konsttrycken görs på ett premiumpapper som är miljöcertifierat och kvalitetssäkrat.
Storlekarna 13×18, 21×30 och 30×40 cm tryckts med 300 gramspapper och resterande storlekarna på ett specialpapper på 200 gram. Posterpapprena är framtagna för att återge färg och bild så bra som möjligt för att konsttryck.
Ramarna hos oss levereras med plexiglas istället för riktigt glass p.g.a. säkerhetsrisk.

Vårat varför

Vi matas dagligen av tusentals bilder när vi skrollar i våra digitala flöden. Vi möts av reklam överallt. Vi blir ständigt matade med information. Men, vi stannar väldigt sällan upp och funderar på va de olika motiven och budskapen betyder. När vi väl stannar upp och tänker på det vi blir matade med är det oftast något negativt eller någon typ av försäljning.
Konsten vi har valt ut har valts ut för att ge en positiv effekt på oss. Flera studier visar att vi mår bättre, vi blir mer kreativa och smartare av konst. Historisk konst framförallt är den intellektuella konsten. Vår konst gör även samhällsnytta, i dagens konst är det mycket konst som symboliserar att vi ska fördärva vårat arv, se ner på vårt samhälle. Vi däremot vill bevara det goda som våra tidigare generationer har byggt upp.
Och sen, en av de viktigaste sakerna, konsten är fantastiskt vacker, vi vill självklart dela detta med dig.

Företaget

Royal Poster borde kanske egentligen vara en kulturorganisation då det viktigaste för oss är inte marginaler och vinst likt de andra posterföretagen, utan för oss är det viktigaste att sprida vårt gemensamma kulturarv och samtidigt väcka den slocknande själen till liv igen. Det ytliga och själlösa i våra liv har fullständigt tagit över vårt sätt att leva. Vi tänker inte längre själva, vi känner inte längre själva.
För att förstå meningen med livet måste vi även förstå vad våra äldre ville, detta tror vi att vi alla kan hitta i konsten, vi förstår helt plötsligt vårt arv mer och kan inrikta oss på de som verkligen betyder; kärlek och respekt för ens familj och vårt samhälle, något fräcka och oftast degenererade influensers.

Royal Posters

Vi på Royal Posters vill tillsammans med er sprida den vackra och intelligenta konsten upprätthålla vikten av vacker och betydelsefull konst. Vi fokuserar mest på den traditionella och klassiska konsten då vi anser att det är där vi har den vackraste och själfulla konsten.  I dagens samhälle där det blivit mycket enkelt att sprida själlös och simpel konst anser vi att det är viktigt att visa på vilken fantastisk konst som har gjorts genom seklen.
Men vad är konst? Vem definierar vad konst är?

På Nationalencyklopedin står följande: ”Konst är en kulturyttring vars utförande kräver särskild kunskap och förmåga att bruka denna med personlig behärskning och individuell anpassning till situation och avsikter.”  
Konst har ofta förknippats med intelligens och förståelse för kultur, historia och sinne.
Vi på Royal Posters anser att upplevelsen av ett konstverk är individuellt, ett konstverk kan betyda olika saker beroende på betraktaren. Med vetskap om målningen, konstnären och/eller motivet kan vi som betraktare få en mer visuell kunskap samtidigt som vi kan finna både styrka och tröst i konsten, för tänk på att det du ser och känner för konsten och historien är det viktigaste.

Den lättillgängliga näthandeln har gjort så att det blivit enklare att få tag på konst och posters, dock har internet överflödats med posters som har enkla och själlösa motiv med ofta en dålig kvalité. Företag satsar mer på marginaler och omsättning istället för att fokusera på det som är viktigt, konsten.
Royal Posters är motpolen till den opersonliga och själlösa handeln.
Vi ser att fler och fler intresserar sig för historia och traditionell konst vilket vi anser är riktigt positivt. Vi är här för att stärka kulturen i vårt vackra Sverige.

Vi har lagt ned mycket tid och jobb för att hitta och reproducera konst från våra och våra samarbetspartners djupa arkiv. Med konst som är noga utvald vill vi att svenska folket ska smycka sitt hem med konst som berättar något, som man känner för, vacker konst både visuellt och spirituellt.

Den konst ni hittar i våran e-handel har vi reproducerat. Det menas att vi har retuscherat och editerat gamla konstverk för att återställa och förbättra målningarna som kan ha haft skavanker p.g.a ålder. 
Konsten trycks sedan på noggrant utvalda specialpapper för posters som andas kvalité och lyx. Dessa poster återger färg och bild på bäst sätt.